Pensacola Fishing Forum banner
61 - 80 of 224 Posts
Pasuje idealnie, przesunąłem krzesło o około 4 cale do przodu, ale myślę, że znowu je przesunę.

Najszerszy punkt kadłuba jest mniej więcej tam, gdzie są uchwyty, może nieco dalej na rufie.

Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, jak szeroki jest, 41 cali to prawie pełna szerokość ciężarówki między nadkolami, ale naprawdę się opłaca i nadal wiosłuje lepiej niż łódź Jon

Moją następnym projektem będzie zdobycie wagi i zważenie wszystkiego, założyłbym się, że silnik absolutnie pokrywa lit i może też skrzynkę wędkarską, więc to naprawdę tylko ja do regulacji wagi.

Technicznie rzecz biorąc, najcięższa część silnika jest pod wodą podczas użytkowania, czy wpłynęłoby to na rzeczywistą wagę?
Dodaje balast. pomaga

Discussion starter · #62 ·
Tak musi być, zdarzały się przypadki, w których gdyby było niżej w wodzie i miało większą dźwignię na mnie, wypadłbym za burtę, kiedy nie zdawałem sobie sprawy, że włączam to przy 90° P/S przy maksymalnym ciągu lol

Niemniej jednak miałem 2 wycieczki, podczas których skończyłem wiosłując przez wiele godzin z silnikiem w górze i schowanym, bez żadnych problemów, poza tym, że tam zwykle siedzi moja sieć.

Discussion starter · #65 ·
Wziąłem płytę i zamontowałem prowadnicę kotwicy od Anchor Wizard, nie planuję używać ich kołowrotka, nie jestem fanem mechanizmu, a na pewno nie rozmiaru linki.

Poprowadzę linkę polietylenową z powrotem do knagi, która jest przechowywana na szpuli do nurkowania.

Xi3 ma spotlock, ale mam zaplanowane kilka przyszłych wycieczek po rzekach i strumieniach, gdzie nie mogę używać silnika
Image
Image
Image
Image

Discussion starter · #66 ·
Spodziewałem się, że to będzie problem, ale nie myślałem, że wydarzy się to podczas pierwszej podróży.

Czarne są znane z tego, że powodują problemy, gdy jest słonecznie, podczas transportu krążek (połowa łodzi) nagrzewa się na słońcu i rozszerza, więc podczas instalacji silnika nie wsuwa się na krążek, trzeba schłodzić krążek wodą i użyć trochę siły, aby włożyć sworzeń blokujący.

Z drugiej strony nadal wygląda lepiej i jest tak ciasny, że nie ma luzu, aby się kołysał.

Tak jak Sam powiedział, dawajcie pomysły, a ja będę szukał czegoś do skradzenia i włączenia. lol Skrzynka narzędziowa z obrazowaniem do przodu jest świetna! Byłem już w kilku łodziach i mordowałem ryby. Dzięki za ten pomysł!

Discussion starter · #69 ·
Pojawiła się nowa kotwica, grzyb Yakgear o wadze 5 funtów

Używając kołowrotka do nurkowania do zarządzania luzem, wybrałem rdzeń z pustego polipropylenu 1/4", który nie zatrzymuje wody i unosi się na wodzie. Mam tylko nadzieję, że jest wystarczająco mocny

Utrzymując prostotę i wiążąc go z knagą, mam w drodze przecinak do liny, który również tam zamontuję.
Image
Image
Image

Discussion starter · #70 ·
Powinien dostać test dla kotwicy w następny weekend

Reszta platformy jest w porządku, spaliłem 89% mojej baterii w ciągu jednego dnia, co jest nowością. Ale to 4 mile na rzece i kolejne 1,5 w bardzo gęstych chwastach, co faktycznie dwa razy zatrzymało silnik

Discussion starter · #71 ·
Zrobiłem kilka nowych zadrapań na dnie i zdecydowanie przetestowałem dziś koła, szalony spadek.

Świetnie wiosłowałem, pokonałem kilka bystrzy i wziąłem jedną przez dziób, na szczęście miałem wyjęte odpływy
Image
Image
Image
Image
Image

Discussion starter · #73 ·
Zostałem zatrzymany jakiś czas temu, myślę, że policjant marnował czas, ale powiedział, że potrzebuję czerwonego światła na pawęży, zgaduję, że jego jasne reflektory nie trafiają w czerwoną flagę 16"? W każdym razie na razie używam latarni. Użyłem prowadnicy silnika w poważnych chwastach bez żadnych problemów, musiałem ją raz wyczyścić, ale zaskakująco dobrze sobie poradziła
Image
Image
Image
Image
Image

Znalazłem ten wątek i mam kilka pytań.
Łowię w kilku stawach/jeziorach z Pond Scum, 14-stopową łodzią typu jon. To działa dobrze, ale z przyczepą i wszystkim, mam tendencję do pomijania tych szybkich wycieczek, które byłyby łatwiejsze w kajaku. Myślę o pojeździe, który zmieści się w mojej skrzyni ładunkowej. Zostałby w ciężarówce myśliwskiej/wędkarskiej, więc mógłbym po prostu wskoczyć i jechać! Ale potrzebuję pojazdu, który:
-- grubas nie wypadnie z niego łatwo (200 funtów)
-- grubas może w nim wstać, aby odciążyć plecy (z powodu bycia grubym)
-- może obsługiwać zarośnięte jeziora z silnikiem, tyczką lub wiosłem
-- może pomieścić wystarczająco dużo sprzętu i piwa, aby przetrwać dzień wędkowania

Widzę zdjęcia twojego nucano w gęstych chwastach. Jak sobie z tym radzi? Czy jest stabilny dla grubasa?

Znalazłem pół-lokalnego dealera. Pojadę ich sprawdzić w ten weekend. Mają kilka używanych, które mogą mi dobrze służyć.

Discussion starter · #77 ·
Znalazłem ten wątek i mam kilka pytań.
Łowię w kilku stawach/jeziorach z Pond Scum, 14-stopową łodzią jonową. To działa OK, ale z przyczepą i wszystkim, mam tendencję do pomijania tych szybkich wycieczek, które byłyby łatwiejsze w kajaku. Myślę o łodzi, która zmieści się w mojej skrzyni ładunkowej. Zostałaby w ciężarówce myśliwskiej/wędkarskiej, więc mógłbym po prostu wskoczyć i jechać! Ale potrzebuję łodzi, która:
-- grubas nie wypadnie z niej łatwo (200 funtów)
-- grubas może w niej wstać, aby odciążyć plecy (z powodu bycia grubym)
-- może obsługiwać zarośnięte jeziora z silnikiem, tyczką lub wiosłem
-- może pomieścić wystarczająco dużo sprzętu i piwa, aby przetrwać dzień wędkowania

Widzę zdjęcia twojego nucanoe w gęstych chwastach. Jak sobie z tym radzi? Czy jest stabilny dla grubasa?
Zdecydowanie poradzi sobie ze wszystkim, mam 300 funtów 6'3 i mogę podejść do przodu, aby schować i rozłożyć silnik trollingowy

Siedzisko 360 fusion jest niesamowite, nie miałem żadnych bólów pleców od czasu zmiany z mojego ostatniego kajaka

Mogą polecić Frontier, ale trzymałbym się Unlimited. Jest szerszy i powinien mieć lepsze kadłuby

Sprawdź cały kadłub dobrze przed zakupem, pierwsze kilka z linii miało kilka miękkich punktów, które nucanoe musiało wymienić

Pierwsze dwie lub ostatnie dwie cyfry numeru VIN to rok

Jeśli chodzi o chwasty, wczoraj poradził sobie z prostym lasem. Zaletą silnika dziobowego jest to, że ma znacznie mniejsze zanurzenie niż napęd pedałowy, a do tego nigdy nie jest to żadna praca dla nóg, aby przedostać się przez chwasty

Zdecydowanie sobie z tym poradzi, mam 300 funtów 6'3 i mogę iść do przodu, aby schować i rozłożyć silnik trollingowy

Siedzisko 360 fusion jest niesamowite, nie miałem żadnego bólu pleców od czasu zmiany z mojego ostatniego kajaka

Mogą polecić Frontier, ale trzymałbym się Unlimited. Jest szerszy i powinien mieć lepsze kadłuby

Sprawdź cały kadłub dobrze przed zakupem, pierwsze kilka z linii miało miękkie miejsca, które nucanoe musiało wymienić

Pierwsze dwie lub ostatnie dwie cyfry numeru VIN to rok

Jeśli chodzi o chwasty, wczoraj poradził sobie z prostym lasem. Zaletą silnika dziobowego jest to, że ma znacznie mniejsze zanurzenie niż napęd pedałowy, a do tego nigdy nie jest to praca dla nóg, aby przedostać się przez chwasty
Brzmi dobrze! Myślę, że jeśli zrobi się zbyt zarośnięty, możesz wiosłować lub przeciągać się przez nie. Łowię ryby na jeziorze o powierzchni 35 akrów, które jest pełne gigantycznych bassów I chwastów. Kanały są czyste, ale zatoki latem się duszą. Wyciągnięcie żaby bez chwastów przez to wszystko jest rozdzierające serce.

Discussion starter · #79 ·
Brzmi dobrze! Myślę, że jeśli zrobi się zbyt zarośnięte, możesz wiosłować lub przepychać się przez nie. Łowię ryby w jeziorze o powierzchni 35 akrów, które jest pełne gigantycznych bassów I chwastów. Kanały są czyste, ale zatoki latem się zatykają. Bezchwastowa żaba przeciągnięta przez to wszystko zapiera dech w piersiach.
Oczywiście, nie bój się wiosłować tak długo, jak możesz, ma 41" szerokości z wysokim siedzeniem, moja wiosło ~8'4" działa, ale chciałbym w końcu dostać 9'

Discussion starter · #80 ·
Wspaniały dzień wczoraj na wodzie

9 godzin, zużyłem 75% mojej baterii 60ah

Miałem kilka dużych ławic ryb, które przepływały obok mnie na skanowaniu bocznym, byłoby wspaniale mieć sonar skierowany do przodu i je śledzić....
Image
Image
Image
Image
Image

61 - 80 of 224 Posts