Pensacola Fishing Forum banner
41 - 60 of 224 Posts
Discussion starter · #41 ·
Potrzebuję tylko wykresu do powieszenia

Uchwyt do ekranu Ram 1,5"
Ram/Hobie ramię przetwornika
Yak Attack CellBlok (specjalnie namierzony 1. generacji, a nie 2.)

Będę używał baterii DeWalt 20v z przewodami adaptera baterii.
Image
Image

Mogłem to przegapić, co zamierzasz uruchomić na tym potworze, oto mój pomysł. Właśnie przygotowałem puszki po tabace z świecącą w ciemności taśmą na przynęty i atraktanty. Przyklejony licznik ryb. Daleko od ideału, ale pierwszy działający model! I łowienie ryb.

Attachments

Discussion starter · #45 ·
May have missed it what you going to run on that beast here is mine from your idea
Mam nadzieję, że Garmin 93sv UHD, ale kilka tygodni temu zostałem oszukany na transakcji z piłą łańcuchową, facet dał mi fałszywe 100. Więc jest na tylnym palniku. Właśnie kupiłem kolejny zestaw Vanford 3000 z tego samego funduszu...

Mam nadzieję, że Garmin 93sv UHD, ale kilka tygodni temu zostałem oszukany na transakcji z piłą łańcuchową, facet dał mi fałszywe 100-ki.

Więc jest na drugim planie. Właśnie kupiłem kolejny zestaw Vanford 3000 z tego samego funduszu...
Super elegancki zestaw. Kontynuuj publikowanie. Uwielbiam Active Target! Wiem, że Garmin jest prawdopodobnie lepszy. Ale kurczę! Wczoraj bawiłem się trybem skautowskim, Garmin nazywa to perspektywą. Z łatwością widać łóżka ryb na 80 stopach!

Discussion starter · #48 ·
Jesteśmy w grze, chłopaki

Cabela's dopasowało cenę do urządzenia, które chciałem od jakiegoś czasu, West Marine miało je taniej i w magazynie

Garmin 93sv UHD z Gt54 za 600$

Podłączyłem to wczoraj wieczorem, mocowania działają całkiem dobrze, jest trochę bardziej chwiejne niż bym chciał, ale ogólnie nieźle.

Zamówię krótsze ramię Ram

Uruchamiam je z baterii DeWalt 20v 5aH, po prostu prosto 20V bez reduktora
Image
Image
Image

Discussion starter · #49 ·
Kilka małych modyfikacji. Byłem zmęczony widokiem czerwieni, więc potraktowałem je środkiem do czyszczenia piekarników, aby usunąć anodowanie.

Dodałem małe aluminiowe ramię do górnej szyny dla bloku cel, eliminuje wszelkie chwianie się, 3 punkty styku, zawsze.

Przyszedł mniejszy ramię taranu, o wiele lepsze dopasowanie. Czekam tylko na osłonę przeciwsłoneczną
Image
Image
Image
Image
Image

Podobała mi się lektura i pomysły. Teraz, jeśli uda ci się przekonać Motorguide lub nawet Minnkotę do zaprojektowania automatycznego silnika do trolingu do kajaka, a dzięki twojej konfiguracji, byłbyś Cadillacem kajaków. Podobał mi się ten mały, którego złowiłeś. Ładny okaz.

Discussion starter · #52 ·
Enjoyed the read and ideas. Now if you can just talk Motorguide or even Minnkota into designing a auto-stow/deploy trolling motor for a yak, and with your set-up, you'd be the Cadillac of yaks.
Liked that smallie you got. Nice one.
Dzięki bracie!

Chciałbym coś automatycznie rozkładanego, chciałbym też pedał nożny i napędy kablowe, ale to może oznaczać, że chcę łódź basową

Jeśli miałbym gdzie to umieścić, prawdopodobnie bym takie miał.

Dzięki bracie!

Chciałbym coś automatycznie wdrażanego, chciałbym również pedał nożny i napędy kablowe, ale to może oznaczać, że chcę łódź basową

Gdybym miał gdzie to umieścić, prawdopodobnie bym taką miał.
Mam minn kota z pilotem i (fly by wire?) pedałem nożnym. to coś jest niesamowite, wszystko jest za pomocą przycisku i nie wymaga wysiłku jak wersja kablowa

Dzięki bracie!

Chciałbym coś automatycznego, chciałbym też pedał nożny i napędy kablowe, ale to może oznaczać, że chcę łódź basową

Gdybym miał gdzie to postawić, pewnie bym miał.
Myślałem o automatycznym rozkładaniu/chowaniu, ponieważ Twój TM jest specjalnie przeznaczony do dziobu. Wygląda na PITA, aby go rozłożyć, czy to w kajaku, czy rozkładając go na rampie. Wiem, że mój może być na mojej 17-stopowej cc.
Po prostu wydawało się, że byłoby to atutem w stosunku do rozkładania na rampie wokół betonu i naturalnej skały, aby go nie uszkodzić.

Discussion starter · #55 ·
I was thinking of auto-deploy/stow because your TM is specifically made for the bow. Looks like a PITA to deploy it, whether in the yak or deploying it at the ramp. I know mine can be on my 17' cc.
It just seemed it'd be an asset over deploying at the ramp around concrete and natural rock, getting it banged it up.
Zdecydowanie tak by było, widziałem jeden automatycznie rozkładany MinnKota zamontowany z przodu jednego z tych, holował go do tyłu, więc wystarczyło, że cofnął i kliknął przycisk

Da się to zrobić, ale wał jest za długi, nie jestem pewien czy skrócenie wału wpłynęłoby na samoczynne uruchomienie

Discussion starter · #57 ·
Minn Kota powinna zaprojektować lekki i kompaktowy TM z automatycznym rozkładaniem, przeznaczony tylko do kajaków i małych łodzi typu j.
Jeśli nie Minn Kota, może Motorguide lub Watersnake.
Nie jestem do końca pewien, ale myślę, że zarabiają za dużo pieniędzy na produkcji silników podłogowych dla Old Town, aby zbyt szybko wchodzić na rynek kajakowy

Ma to pewne zalety, ale moim zdaniem zdecydowanie nie jest tak przyjazny dla użytkownika jak mocowanie dziobowe

Zdecydowanie chciałbym zobaczyć opcję silnika bezszczotkowego
Image

Nie jestem do końca pewien, ale myślę, że zarabiają za dużo pieniędzy na produkcji silników do starych miast, aby zbyt szybko wchodzić na rynek kajaków.

Ma to pewne zalety, ale zdecydowanie nie jest tak przyjazne dla użytkownika jak mocowanie dziobowe moim zdaniem.

Zdecydowanie chciałbym zobaczyć opcję silnika bezszczotkowego
Image
Tak, wierzę, że masz rację w obu przypadkach

Discussion starter · #60 ·
Jak to wygląda u ciebie i sprzętu w tylnej 1/3 jachtu?
Pasuje idealnie, od tego czasu przesunąłem krzesło o około 4 cale do przodu, ale myślę, że znowu je przesunę.

Najszerszy punkt kadłuba jest mniej więcej tam, gdzie są uchwyty, może nieco dalej na rufie.

Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, jak szeroki jest, 41 cali to prawie pełna szerokość ciężarówki między nadkolami, ale naprawdę się opłaca i nadal wiosłuje lepiej niż łódź Jon

Moją następną pracą będzie zdobycie wagi i zważenie wszystkiego, założyłbym się, że silnik absolutnie pokrywa lit i może również pudełko wędkarskie, więc to naprawdę tylko ja do regulacji wagi.

Technicznie rzecz biorąc, najcięższa część silnika jest pod wodą podczas użytkowania, czy to wpłynęłoby na rzeczywistą wagę?

41 - 60 of 224 Posts