Yamaha fuel management guage not working ? - Pensacola Fishing Forum

Go Back   Pensacola Fishing Forum > Boating Topics > Boat Repair - Questions,Answers and Suggestions

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-08-2012, 11:36 PM   #1
Senior Member
Grouper
 
TONER's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: MILTON
Posts: 702
Default Yamaha fuel management guage not working ?

I have twin 1998 200 saltwater series motors they run great but the fuel management guage isnt working it just reads 00 (the guage is new) the sensors are inline on the fuel lines back near the motors does anyone know how to test these sensors or have any ideas on this problem i want to fix them so i know the most efficent rpm to run them at thanks chad
TONER is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-09-2012, 02:05 AM   #2
Senior Member
Snapper
 
CootCommander's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 586
Default

Kenny Mann

Ms Penny Fishing Team

Member NRA 172499461

Minn Kota ASC

Dealer for The Super Stick
www.thesuperstick.com


Emerald Coast Marine LLC

Allmost Anything Computers

4610 Saufley Field Rd

Pensacola Fl, 32526

1-850-456-8196

1-850-455-8318

Sequoiha@cox.net

Kenny_Mann-ECM@cox.net
CootCommander is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-09-2012, 07:10 AM   #3
Senior Member
Grouper
 
TONER's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: MILTON
Posts: 702
Default

TONER is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-09-2012, 09:05 AM   #4
Senior Member
Grouper
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 618
Default

I would back up and try to remember how it quit working. Did both transponders work before you replaced the gauge? Usually its rare that both will fail at the same time but I have had boats that got excessive water in the bilge and took out the units.
__________________
NelsonMarineService.com
Located on the Sunny Beaches of Panama City Beach
TheCaptKen is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-09-2012, 09:15 AM   #5
Senior Member
Snapper
 
CootCommander's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 586
Default

Quote:
Originally Posted by TONER View Post

Lol call Kenny at Emerald Coast Marine
CootCommander is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-09-2012, 12:59 PM   #6
Senior Member
White Marlin
 
Sequoiha's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orange Beach Al.
Posts: 3,360
Default

the senders hav a paddle wheel in them that can get stuck and not spin thus causing the no reading issue, some times they can be loosened up with air pressure but they will stick again, it appears they might need to be repalced, they retail for 309.00 each. being a forum member you get a 10 % parts discount..
__________________
Kenny Mann

Ms Penny Fishing Team

Member NRA 172499461

Barber Marina

1-251-987-2628 (BOAT)

www.barbermarina.com

Sequoiha@cox.net
Sequoiha is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-09-2012, 12:59 PM   #7
Senior Member
White Marlin
 
Sequoiha's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Orange Beach Al.
Posts: 3,360
Default

Quote:
Originally Posted by CootCommander View Post
Lol call Kenny at Emerald Coast Marine
Thank you sir... have a great day.
__________________
Kenny Mann

Ms Penny Fishing Team

Member NRA 172499461

Barber Marina

1-251-987-2628 (BOAT)

www.barbermarina.com

Sequoiha@cox.net
Sequoiha is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-11-2012, 07:18 PM   #8
Senior Member
Grouper
 
TONER's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: MILTON
Posts: 702
Default

OK I removed one meter and took it apart the wheel spun freely so I checked the wires the harness has 8 wires total 3 for each meter (1 orange 1 purpple 1 black) and 2 that werent connected to anything one is black the other is white with a red stripe I couldnt get a + or a - out of any of the wires the black wires showed some corrosion any ideas ?
TONER is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-11-2012, 07:41 PM   #9
Senior Member
Snapper
 
CootCommander's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 586
Default

Chad, do your sending units have 3 or 4 screws on the bottom plate?
CootCommander is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-11-2012, 10:12 PM   #10
Senior Member
Grouper
 
TONER's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: MILTON
Posts: 702
Default

4 screws
TONER is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Pensacola Fishing Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 08:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2